Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στις Σέρρες με το θέατρο"Η Γιαγιά"!

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης με τη συντάκτρια του aristotelio news, Δέσποινα Πολυχρόνη.
Σάββατο βράδυ και οι Σερραίοι πολίτες παρακολούθησαν την ξεκαρδιστική , θεατρική παράσταση  «Η γιαγιά» με τον Θανάση Τσαλταμπάση και τον Νίκο Ορφανό σε αξεπέραστες ερμηνείες σε ένα επίκαιρο θέμα. Σήμερα 5 Ιανουρίου οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί ήταν εδώ για δύο παραστάσεις προσφέροντας γέλιο και περνώντας μηνύματα σε κάθε άνθρωπο , κάθε γενιάς. Κοντά μας, μετά το τέλος της παράστασης, είχαμε την τιμή να βρίσκεται ο πιο ταλαντούχος κωμικός της νέας γενιάς Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος δίνει συνεχώς  τον καλύτερό του εαυτό  σε αυτό που τόσο αγαπάει. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς για όσους δεν το γνωρίζουν ,μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη Θεσσαλονικη, αλλά η καταγωγή του είναι από το Aηδονοχώρι Σερρών. Ας μας τα πει όμως καλύτερα ο ίδιος με τον μοναδικό του τρόπο…!

Γειά σου Θανάση , χρόνια πολλά, καλή χρονιά!!!
Γειά σου Δέσποινα, Χρόνια πολλά , καλή χρονιά!!!
Βρισκόμαστε στα αστέρια Σερρών , όπου δωσατε δύο παραστάσεις με το θέατρο «Η Γιαγιά», που παίχτηκε και στη Θεσσαλονίκη. Μίλησέ μας λίγο για αυτήν την παράσταση.
Ήρθαμε για δύο παραστάσεις στις Σέρρες, για το ίδιο έργο όμως…όχι μία και μία(γελάει)…Δύο φορές έπαιξε σήμερα «Η Γιαγιά». Τελειώσαμε από τη Θεσσαλονίκη , μετά από δύο μήνες , θεωρώ, επιτυχίας. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες περιόδους είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα εισιτήρια που κάνουμε, με τον κόσμο που έρχεται, αλλά το κυριότερο είναι το αποτέλεσμα που φαίνεται να το αγκαλιάζει ο κόσμος και να περνάει καλά, γιατί προσωπικά εμένα πρώτα με αφορά αυτό και ύστερα τα εισιτήρια. Έχουμε ξεκινήσει, λοιπόν, τώρα μία περιοδεία στην Ελλάδα που θα κρατήσει μέχρι το Πάσχα, και κάθε Παρασκευή ,Σάββατο, Κυριακή θα πηγαίνουμε σε πόλεις της Ελλάδας. Δευτέρα και Τρίτη παίζουμε στην Αθήνα.
Θανάση μίλησέ μας και για το ρόλο σου ,που πραγματικά μάγεψε το κοινό σήμερα μέσα από την υπέροχη ερμηνεία σου!
Εγώ υποδύομαι μία γιαγιά, αλλά μάλλον όχι μία γιαγιά, έναν άντρα που κάνει τη γιαγιά, αλλά το ότι είναι άντρας φαίνεται αρκετά μετά στο έργο. Ξεκινάω δηλαδή ως γιαγιά , και αυτό το κάνει αυτός ο άντρας επειδή θέλει να  εκμεταλλευτεί της σύνταξη της γιαγιάς που έχει πεθάνει και τον επισκέπτεται ένας άλλος άνθρωπος, ένας πάλι μεταμφιεσμένος, ως πακιστανός, που κι αυτός αποδεικνύεται μετά πως δεν είναι πακιστανός και έρχεται κι αυτός με τον ίδιο σκοπό, δηλαδή για να του κλέψει τη σύνταξη. Το τι γίνεται δε θα το πω ακριβώς…θα περιμένω τον κόσμο να ‘ρθει και να το δει ο ίδιος. Να κρατήσουμε έτσι και μια- δυο εκπλήξεις!!!
Στις Σέρρες έχεις ξαναέρθει για θεατρική παράσταση;
Ναι , έχω έρθει πριν δύο χρόνια και κάτι με τον «Μπακαλόγατο», και μάλιστα σήμερα σκεφτόμουν ότι οι Σέρρες είναι από τις λίγες πόλεις που έχω πάει λίγες φορές, και  στενοχωριέμαι που δεν τα καταφέρνω να έρχομαι , επειδή είναι και η καταγωγή μου από τις Σέρρες ,από το Αηδονοχώρι Σερρών συγκεκριμένα ,από την πλευρά του πατέρα μου. Αλλά τι να κάνουμε είναι η δουλειά έτσι που το να ξενυχτώ σε άλλες πόλεις εκτός της Αθήνας είναι λίγο δύσκολο.
Η προηγούμενη συνεργασία σου ήταν το μήλο, που πήγε εξίσου καλά…
Ναι, πήγε πάρα πολύ καλά ,και αυτό το περιοδεύσαμε στην Ελλάδα μέσα στο χειμώνα και το καλοκαίρι…και γενικότερα πήγε καλά, επίσης, πιστεύω καλλιτεχνικά εκτός μόνο από εμπορικά. Και τώρα άλλο ένα ντουέτο…δύο αρκετά κουραστικές σαιζόν, τουλάχιστον σωματικά , γιατί είναι δύσκολο να βγάζεις μία παράσταση δύο ωρών δύο άτομα… και το «Μήλο» πέρυσι και φέτος η «Γιαγιά».  Έχουν πολλές απαιτήσεις, σαν θεατρικά ,σωματικά και ενεργειακά, αλλά τι να κάνουμε… Τα αγαθά κόποις κτώνται!
Τώρα αφού συζητάμε για το θέατρο, το οποίο επηρεάζεται όπως και όλα τα άλλα επαγγέλματα από την οικονομική κρίση, δεν σας επηρεάζει εσάς τους ηθοποιούς;
Εεε μας επηρεάζει, φαντάζομαι ότι ίσως να είχαμε περισσότερο κόσμο σε όλα τα θέατρα και όλα αυτά που αξίζουν αν δεν υπήρχε κρίση. Το εισιτήριο είναι χαμηλότερο, ο τζίρος είναι χαμηλότερος ,λιγότερες σειρές στην τηλεόραση ,λιγότερα έργα στον κινηματογράφο ,οπότε υπάρχει και η έμμεση βλάβη στο θέατρο, γιατί όταν έχεις τα άλλα συνήθως σου ανοίγονται πιο πολλές πόρτες και στο θέατρο. Οπότε αν δεν έχεις τα άλλα, οι πόρτες είναι λίγο λιγότερες, βέβαια εντάξει εγώ δεν είμαι σε αυτό το σημείο, δεν περιμένω ας πούμε από ένα σήριαλ για να γίνω γνωστός, είμαι ήδη γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά οι δυσκολίες είναι ότι δε γίνονται πολλές δουλειές.
Πάντως ,γενικά, μέσα από αυτή την κρίση και στο θέατρο, σαν επάγγελμα, είναι δύσκολα, δηλαδή κάποιους τους κρατάει πίσω. Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό, που ήταν ονειρό τους πάντα και έχουν τις ικανότητες, αλλά δεν τολμούν γιατί σκέφτονται ότι δε θα έχουν δουλειά. Τι έχεις να πεις εσύ , λοιπόν ,σε νέους ανθρώπους ,που θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο;
Έχω να πω, ότι αν πιστεύουν πως μπορουν να ζήσουν και χωρίς αυτό να μην το κάνουν.  Τίποτα άλλο να μην τους πτωίσει αν θέλουν!
Εσύ αυτό το πίστευες από πολύ μικρός και άφησες τις σπουδές σου και πήγες Θέατρο; Γιατι μηχανολόγος μηχανικός σπούδασες, σωστά;
Ναι,ναι… καταλάβαινα ότι το αγαπάω, σιγά σιγά βέβαια με τα χρόνια και ασχολούμενος το αγάπησα περισσότερο, γιατί υπάρχει πάντα ένα έμφυτο «θέλω» σε κάτι, αλλά άμα δεν το καλλιεργήσεις και δεν παλέψεις για αυτό δεν μπορείς να πεις ότι το αγαπάς!!! Αγάπη σημαίνει και πράξη!!! Οπότε στην πορεία το αγάπησα ακόμη περισσότερο και αποφάσισα ότι δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό και έτσι και το έκανα επαγγελματικά.
Από πολύ μικρός μάλιστα έπαιζες θέατρο. Αν δεν κάνω λάθος η πρώτη σου παράσταση ήταν όταν ήσουν 9 χρονών και στα 15 σου έπαιξες και με την Αλίκη Βουγιουκλάκη…
Ναι η πρώτη παράσταση που έπαιξα στα 9 ήταν το «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο», που έγινε εκεί στην περιοχή μου στη Θεσσαλονίκη.
Δηλαδή σε επηρέασε αυτό , το ότι έπαιζες από μικρός θέατρο;
Ε βέβαια…
Το σκεφτόσουν πάντα δηλαδή…
Το σκεφτόμουν και εκεί το αγάπησα ,γιατί μου άρεσε η διαδικασία…βγήκα στη σκηνή,   ένιωσα αυτό που νιώθεις όταν παίζεις πάνω στη σκηνή και ένιωσα πάρα πολύ ωραία!!!
Είδαμε γενικά από τότε που άρχισες την πορεία σου έως και τώρα τόσο σε θέατρο, όσο και σε τηλεόραση και κινηματογράφο πως είσαι πολύ κοντά με τον κ.Φιλιππίδη. Τι έχεις να πεις για τη συνεργασία σας;
Ναι ήμουν τέσσερα χρόνια σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Ένας άνθρωπος που με σημάδεψε, οι συνεργασίες επίσης με σημάδεψαν γιατί έτυχε να είναι όλες στα πρώτα μου βήματα. Δηλαδή και στο θέατρο και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση συνεργάστηκα με τον Πέτρο τον Φιλιππίδη και μπορώ να πω πως είχαμε   πολύ φιλικές σχέσεις, απλώς είναι ένα επάγγελμα πουόταν πας σε μια δουλειά δε μπορείς να βρεις εύκολα ωράρια να βρεθείς με τους παλιούς. Μετά όταν πας στην επόμενη δε μπορεις να βρεθείς με τους φετινούς…πάει κάπως έτσι. Αλλά η συνεργασία αυτή με σημάδεψε και πήρα και πολλά πράγματα…ήταν για εμένα ,μία δεύτερη δραματική σχολή!!!
Δεν υπήρξαν στιγμές που είπες «φτάνει», «κουράστηκα με αυτήν την περιοδεία» και γενικότερα;
Όχι,όχι!!! Είμαι άνθρωπος που καταρχήν μου αρέσουν οι περιοδείες και μου αρέσει και η δουλειά μου , την αγαπάω!!!
Μάλλον για αυτό έγινες και τόσο αγαπητός στον κόσμο…!
Δεν ξέρω γιατί….
Είσαι σε τόσο μικρή ηλικία και έχεις φτάσει τόσο ψηλά…πως αισθάνεσαι για αυτό;
Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία…..να με αγκαλιάζουν, να μου μιλανε και να με αισθανονται δικό τους άνθρωπο, είναι ευτύχημα!!!!
Δεν σε ενοχλεί ,δηλαδή, αν κάποιοι θαυμαστές σου εκδηλώσουν κάπως έντονα το θαυμασμό τους…
Όχι,όχι…τους μιλάω όλους , φωτογραφίζομαι με όλους,,απλώς μου αρέσει να είναι κάπως διακριτικοί και να μην είναι αγενείς…Δεν μου έχουν μιλήσει ποτέ άσχημα,αλλά είναι κάποιοι πολύ σπάνια που είναι περισσότερο αγενείς από το επιτρεπτό ,αλλά κι αυτούς τους συγχωρούμε.
Για να μην σε κουράσω όμως άλλο , θα σου κάνω μία τελευταία ερώτηση.
Δεν με κουράζεις.
Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;
Βλέποντας και κάνοντας. Εγώ δεν κάνω πολλά σχέδια…το μόνο σχέδιο είναι ότι θέλω να μείνω σε αυτή τη δουλειά, δε θέλω να αναγκαστώ να κάνω άλλη δουλειά, γιατί είναι μία περίοδος που λες ότι «Θέλω να κάνω καμιά άλλη δουλειά»..εγώ δε θέλω!!! Αν φτάσω σε αυτό το σημείο να ξέρετε θα είμαι δυστιχισμένος!!! Ελάτε να με χαϊδεύετε , να με αγκαλιάζετε και να μου λέτε «Δεν πειράζει Θανάση»!!!
Εμείς περιμένουμε να σε δούμε σε πολλά, σε πάρα πολλά!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τη συνέντευξη!!!
Κι εγώ ευχαριστώ!

Δέσποινα Πολυχρόνη

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη συνέντευξη,υπέροχος ηθοποιός, υπέροχη φωτογραφία!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ!Ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Hmoun ki egw sto theatro....kataplhktikos h8opoios!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία συνέντευξη!!! Μπράβο!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι γλυκός....!!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ωραία συνέντευξη! Αν δεν κάνω λάθος αυτή την κοπέλα της φωτογραφίας την έχω δει να παίζει θέατρο στα αστέρια και ήταν πραγματικά πολύ καλή!!Και πολύ όμορφη!Είναι από Σέρρες; Ας μου απαντήσει όποιος ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

Απλά υπέροχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία συνέντευξη! Μπράβο Δέσποινα, μπράβο Aristotelio News, ευχαριστούμε Θανάση!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κοπέλα της φωτογραφίας είναι μαθήτρια του σχολείου.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως την έχω δει να παίζει θέατρο σε μερος των Σερρών...

Ανώνυμος είπε...

Teleia foto!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ,η φωτογραφία είναι τέλεια,την έχει και ο ίδιος ο Τσαλταμπασης στο facebook του απ'όσο είδα.....αλλά και η συνέντευξη φοβερή!Από τις πιο ωραίες που έχω διαβάσει! Μπράβο!!! Συγχαρητήρια στην κοπέλα και ελπίζουμε να μας ξαναγράψει κάτι τόσο όμορφο σύντομα!!!

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο θα είχε να προσφέρει αυτό το blog στον κόσμο!!!Έχω διαβάσει κι άλλες συνεντευξεις αυτής της κοπέλας και είναι επίσης πολύ ωραίες. Ο Θανάσης είναι ένας καταπληκτικός ηθοποιός και μέσα από τα λεγόμενά του ένας καταπληκτικός άνθρωπος.Όφείλουμε λοιπόν όλοι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την καλή δουλειά και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αυτό που μας προσέφεραν, στο Θανάση Τσαλταμπάση και στη Δέσποινα Πολυχρόνη!!!! Μπράβο παιδιά και σας ευχαριστούμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σκηνοθέτης.Έχω δει τη Δέσποινα Πολυχρόνη να παίζει θέατρο στα αστέρια Σερρών.Συγκεκριμένα ήταν κωμωδία και η κοπέλα ήταν πραγματικά φοβερή. Μόλις τελειωσε η παράσταση τη ρώτησα αν θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό και μου απάντησε πως θα το ήθελε. Της εύχομαι λοιπον να το καταφέρει γιατί το'χει πραγματικά. Και αφου διάβασα αυτή τη συνέντευξη διαπίστωσα πως θα μου άρεσε και πιστεύω και σε πολύ άλλο κόσμο να δούμε στο μέλλον σε μία κωμωδία μαζί τον Θανάση Τσαλταμπάση με τη Δέσποινα Πολυχρόνη. Παρεμπιπτόντως, είναι αλήθεια μαθήτρια του σχολείου;

Ανώνυμος είπε...

Ένας και μοναδικός Θανάσης Τσαλταμπάσης!!!!! TOP!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ ΓΛΥΚΟΙ και οι δύο σε αυτήν την φωτογραφία. Αν υπάρχουν κι άλλες θα σας πρότεινα να τις ανεβάσετε...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι είναι.:-)

Ανώνυμος είπε...

Αξεπέραστος Θανάσης Τσαλταμπάσης!!! Επίσης θέλοντας να απαντήσω στον σκηνοθέτη που έγραψε το σχόλιο του πιο πάνω , θα έλεγα πως συμφωνώ μαζί του σε όλα όσα είπε, πραγματικά τρομερή στο θέατρο η Δέσποινα ,αλλά δεν ξέρω να του πω αν είναι πράγματι μαθήτρια του σχολείου. Ίσως να δουν τα σχόλιά μας κάποιοι που ξέρουν και να μας απαντήσουν. Πάντως αν όντως είναι θεωρώ πως έχει καλυφτεί το σχολείο από θεατρικά ταλέντα. Και πάλι μπράβο στον Θανάση Τσαλταμπάση!!!

Ανώνυμος είπε...

τι ωραια που θα ηταν να ξαναρχισει το aristotelionews κανονικα!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά!!! Πως είναι δυνατόν μετά από μια τόσο ωραία συνέντευξη να μην περιμένουμε κι άλλα; Μπράβο Θανάση! Μπράβο Δέσποινα!Μας χαρίσατε μία πολύ ωραία συνέντευξη και σας ευχαριστούμε πολύ!!!