ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
• 1 κουτί κανελόνια (500gr)
• 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 1 ώριμη ντομάτα
• 1 κύβος ζωμός κρέατος
• 1 κ.σ τοματοπελτέ
• 1/2 ποτήρι νερό
• 1 κρεμμύδι μέτριο
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 100 gr κεφαλογραβιέρα
• 100-150 gr ρεγγάτο
• 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
• Μαϊντανό
• Μπαχάρι
• Αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
• Βασιλικό
• 300 gr γκούντα
Τρόπος μαγειρέματος
• 1 Βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι που καίει να τσιγαριστεί και πρόσθεσε τον κιμά.
• 2 Όταν τσιγαριστεί και ο κιμάς, πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι πιπέρι, τον πελτέ και την ντομάτα τριμμένη, εκτός από τη φρυγανιά και τα τυριά.
• 3 Ανακάτεψε και άσε την σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα υγρά της.
• 4 Πρόσθεσε και τα τυριά, εκτός από το gouda, αφού τα κόψεις σε κομματάκια (ή ακόμη καλuτερα να τα τρίψεις) και ανακάτεψε
• 5 Τέλος ρίξε την φρυγανιά και σβήσε την φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
• 6 Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, ξεκίνα να γεμίζεις τα κανελόνια. Στρώσε τα γεμιστά κανελόνια σε ταψι.
• 7 Βάλε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήσε στο φούρνο στ ους 2200 C στον αέρα, περίπου για 30-45 min.
• 8 Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, ρίξε από πάνω και το τριμμένο gouda και άφησε στο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.
Πίτσα για τεμπέληδες (με αράβικη πίτα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου