Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ


        Είναι λοιπόν αλήθεια ότι τα Χριστούγεννα στις μέρες μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με ένα αναμμένο τζάκι, ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα,  καλή παρέα και φυσικά μια καλή  Χριστουγεννιάτικη ταινία ώστε να καταφέρουμε να αισθανθούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα μας και μαζί με αυτό τη  χαρά και την ευτυχία που προσφέρει. Σίγουρα το αναμμένο τζάκι, την καλή παρέα και τη ζεστή σοκολάτα μπορεί εύκολα κανείς να τα βρει ωστόσο η επιλογή της κατάλληλης ταινίας  είναι αυτή που καθορίζει την επιτυχία της βραδιάς. Μια ταινία μπορεί είτε να καταστρέψει μια βραδιά είτε να μας φτιάξει το κέφι και τη διάθεση, γι’ αυτό λοιπόν ανάμεσα σε πολλές και διάφορες Χριστουγεννιάτικες ταινίες εμείς επιλέξαμε να σας προτείνουμε τις παρακάτω, οι οποίες κατά τη γνώμη μας έχουν ξεχωρίσει και έχουν αγαπηθεί πολύ από ανθρώπους σε όλο το κόσμο.



1) ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
(A CHRISTMAS CAROL)

του Ρόμπερτ Ζαμέκις
με τους Τζιμ Κάρεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Μπομπ Χόσκινς
Υπόθεση: Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Τζιμ Κάρεϊ) ξεκινάει και φέτος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο (Γκάρι Όλντμαν) και στον ευδιάθετο ανιψιό του (Κόλιν Φερθ). Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει «κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο». Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί. Ο Σκρουτζ θα πρέπει να μαλακώσει την καρδιά του, για να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση μιας ολόκληρης ζωής και να επανορθώσει τα σφάλματα του, προτού είναι πολύ αργά...



2) HOME ALONE
(MONOΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ)

        Πρόκειται για μία σειρά ταινιών με παρόμοια υπόθεση και πρωταγωνιστή ένα οχτάχρονο αγόρι, το οποίο κάθε φορά τυχαίνει να βρίσκεται μόνο του στο σπίτι, όταν κακοποιοί προσπαθούν για διάφορους σε κάθε ταινία λόγους να διαρρήξουν το σπίτι. Οι κυριότερες είναι:

ΗΟΜΕ ΑLONE 1
   Υπόθεση:  Η οικογένεια Μακ Κάλιστερ αποφασίζει να πάει διακοπές στη Γαλλία για τα Χριστούγεννα, όμως ξεχνάνε να πάρουν μαζί τους τον οχτάχρονο γιο τους Κέβιν!
Ο Κέβιν μένει μόνος του στο σπίτι τους στο Σικάγο και φαίνεται να το απολαμβάνει, μέχρι τη στιγμή που δύο αποτυχημένοι ληστές προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι του και τότε το διασκεδάζει ακόμα περισσότερο!

ΗΟΜΕ ΑLONE 2
   Υπόθεση:  Ο Κέβιν Μακάλιστερ ξαναχτυπά! Αλλά αυτή τη φορά δεν είναι μόνος στο σπίτι, είναι μόνος στη Νέα Υόρκη, με αρκετά μετρητά και πιστωτικές κάρτες για να αναστατώσει τη μεγαλούπολη.
    Ο Κέβιν όμως δεν θα είναι μόνος για πολύ. Οι διαβόητοι ληστές που έχουν βρει άγριους μπελάδες με τον Κέβιν, βρίσκονται κι αυτοί στη Νέα Υόρκη για να ετοιμάσουν μια μεγάλη ληστεία.
    Ο Κέβιν θα τους υποδεχτεί ξανά με χουνέρια χειρότερα από τα προηγούμενα που τους είχε κάνει.


3) ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΘΗΡΙΟΤΡΟΦΕΙΟΥ (Christmas Vacation / National Lampoon's Christmas Vacation)

 Σκηνοθεσία:                                                                                                                                 Jeremiah S. Chechik  

Υπόθεση:   Το τρελό θηριοτροφείο περνάει τα πιο επεισοδιακά Χριστούγεννα. Η οικογένεια Γκρίζγουολντ ονειρεύεται να περάσει όμορφα και παραδοσιακά τα Χριστούγεννα. Όμως τίποτα δεν γίνεται όπως το είχανε προγραμματίσει και οι αναποδιές, πάντα όμως διασκεδαστικές, διαδέχονται η μια την άλλη…



4) LOVE ACTUALLY

 

 Υπόθεση:
 Πρόκειται για μια Βρετανική χιουμοριστική ταινία, η οποία δημιουργήθηκε το 2003 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Richard Curtis. Η ταινία αυτή βυθίζεται σε διαφορετικές πτυχές του έρωτα, όπως φαίνεται μέσα από δέκα ξεχωριστές ιστορίες που περιλαμβάνουν μια ευρεία ποικιλία των ατόμων, με διάφορες και αλληλένδετες ιστορίες .Όλα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός ξέφρενου μήνα πριν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο.



5) DIE HARD (1-2)

  

1) Υπόθεση:

    Ένας Νεοϋορκέζος ντετέκτιβ John McClane έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για να περάσει τα Χριστούγεννα με τη γυναίκα του. Δυστυχώς, δεν πρόκειται να είναι Καλά Χριστούγεννα για όλους. Μια ομάδα τρομοκρατών, με επικεφαλή τον Hans Gruber  κρατάει ομήρους όλους  ανθρώπους που βρίσκονται στο κτίριο Nakatomi Plaza. Κανένας δε μπορεί ούτε να μπει ούτε να βγει από το κτίριο οπότε είναι στο χέρι McClane να σταματήσει τους τρομοκράτες και να καταφέρει να σώσει όλους τους ομήρους.

2) Υπόθεση:
    Όπως και με την πρώτη ταινία, η δράση λαμβάνει χώρα την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου ο John McClane περιμένει τη γυναίκα του να προσγειωθεί στο  Διεθνές Αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον, όταν τρομοκράτες αναλαμβάνουν το σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας. Ο McClane λοιπόν πρέπει να σταματήσει τους τρομοκράτες πριν το αεροπλάνο της γυναίκας του και άλλες εισερχόμενες πτήσεις που κάνουν το γύρο του αερολιμένα ξεμείνουν από καύσιμα και συντριβούν.



6) Joyeux Noël

   Υπόθεση: Την παραμονή των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, και οι Σκοτσέζοι συναδελφώνονται και  γνωρίζουν τους ανθρώπους που ζουν στην αντίθετη πλευρά, κατά τη διάρκεια ενός πραγματικά βάναυσου πόλεμου. Μια ταινία που έγινε ένα πραγματικό μάθημα για την ανθρωπότητα.



7) TO ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ


Υπόθεση: Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παππούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι. Παρόλα αυτά, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός... τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν μια υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του…

                                                                                          
                                                                                    Χρύσα Μπαρμπούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: