Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ερωτευμένη πανακότα και Μπιφτέκι κομφετί (+ Bonus Συνταγή )

 Ερωτευμένη Πανακότα


ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
5 φύλλα ζελατίνη
150γρ. ζάχαρη
1 βανίλια



Για τη σάλτσα:
500γρ. νερό
250γρ. ζάχαρη
250γρ. κόκκινα φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα (βατόμουρα, φράουλες)
50γρ. νισιστέ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά με το χέρι τη μισή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να φουσκώσει λίγο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Σε ένα βαθύ πιάτο μουσκέψτε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν ρίξτε τις μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε να διαλυθούν. Προσοχή η κρέμα πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή, δεν θα πρέπει να βράσει.
Αναμείξτε τις κρέμες γάλακτος και προσθέστε και τη βανίλια. Ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και βάλτε την πανακότα σε μια φόρμα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα βάλτε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίξτε τα κόκκινα φρούτα και αφήστε 5 λεπτά τη σάλτσα να βράσει. Διαλύστε το νισιστέ σε λίγο κρύο νερό και βάλτε το και αυτό στην κατσαρόλα. Αφήστε όλα μαζί τα υλικά να βράσουν για ακόμη 1- 2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Αφήστε την να κρυώσει.
Προσεκτικά αναποδογυρίστε την πανακότα σε μια πιατέλα και περιχύστε την με τη σάλτσα.
Tip: -Αν χρησιμοποιήσετε μεταλλική φόρμα, για να βγει εύκολα η πανακότα, βυθίστε την για πάρα πολύ λίγο σε ζεστό νερό.
-Η σάλτσα όταν κρυώσει γίνεται πιο πηκτή. Επίσης πρέπει να είναι πυκνόρρευστη. Όταν λοιπόν τη φτιάχνετε, αν νομίζετε ότι δεν είναι αρκετά πηκτή, απλώς προσθέστε λίγο ακόμη νισιστέ. Μην παρασυρθείτε όμως, γιατί θα βγει ζελέ!



Μπιφτέκι κομφετί


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 αυγό
γαλέτα τριμμένη
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
λίγο ξίδι
1 λεμόνι
λίγη μουστάρδα
λάδι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2 ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
λίγη φέτα
και τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκανίτσα,

Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά,
τα κρεμμύδια (καλά κομμένα στο μούλτι,μαϊντανό,δυόσμο,αυγό,γαλέτα,αλάτι,
πιπέρι,ρίγανη,λίγο ξύδι και λίγο λάδι,

Tα ζυμώνουμε πολύ καλά,
μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά

Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά στο ταψί και
τον απλώνουμε,και βάζουμε στη μέση και κατά μήκος την γέμιση
τις ντομάτες κομμένες σε φέτες,τα τυριά ,και την πιπεριά
και διπλώνουμε τον κιμά κλείνοντας την γέμιση μέσα.
Κόβουμε και πατάτες,τις αλατοπιπερώνουμε
Ρίχνουμε και λίγη ρίγανη τις ανακατεύουμε και τις
βάζουμε στα πλαϊνά του ταψιού.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μουλτι ή σε ένα σέικερ
το χυμό λεμονιού,με 2 κ.της σούπας μουστάρδα,λίγο λάδι και το περιχύνουμε επάνω στο φαγητό μας.
Επίσης ρίχνετε αν θέλετε και τριμμένο κίτρινο τυρί (κάνει πολύ ωραία κρούστα.
Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι  και το ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς  για  1/2 ώρα περίπου.







Και Βonus Συνταγή για τα μικρά παιδάκια που θέλουν να δημιουργήσουν

To καπέλο του Πιερότου 



Υλικά

  • Χωνάκια παγωτού
  • Κεκάκια ή περισσεύματα κέικ
  • Γλάσο σοκολάτας
  • Ινδοκάρυδο
  • M&m για μάτια ή κουμπιά
  • Τρούφα χρωματιστή
  1. Παίρνουμε κέικ που μας έχει περισσέψει και το θρυμματίζουμε σε μπολ.
  2. Ισιώνουμε το χείλος του χωνιού.
  3. Βουτάμε τα 2 άκρα του χωνιού στη σοκολάτα και  αμέσως στην τρούφα. Αφήνουμε λίγο να στεγνώσει.
  4. Προσθέτουμε λίγο γλάσο σοκολάτας και ζυμώνουμε το μείγμα του κέικ μου ώστε να φτιάξουμε μια μπαλίτσα που να χωρά στο χωνάκι μας.  Μπορούμε αντί για περισσεύματα, να χρησιμοποιήσουμε  μάφιν και να τα πιέσουμε να χωθούν στο χωνί.
  5. Βουτάμε το κέικ μας στο γλάσο σοκολάτας και στη συνέχεια στο ινδοκάρυδο και το τοποθετούμε στο χωνί. Ή μπορούμε να το βάλουμε στο χωνί και μετά να το βουτήξουμε στο γλάσο και το ινδοκάρυδο.
  6. Προσθέτουμε τα m&ms και αφήνουμε να στεγνώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια: