Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Το Συγκρότημα Κόκκινα Χαλιά στις Σέρρες!


    Βράδυ Τσικνοπέμπτης και η πλατεία γεμάτη με κόσμο. Διάφορες αποκριάτικες στολές , καλοδιακοσμιμένες μάσκες και ιδιαίτερο μακιγιάζ . Πέρα όμως από τις εντυπωσιακές αμφιέσεις ,εκεί , στην πλατεία μας , βρισκόταν το συγκρότημα Κόκκινα Χαλιά , το οποίο πλημμύρισε την καρδιά της πόλης μας με τους μοναδικούς του ήχους. Τα κόκκινα Χαλιά έδωσαν ένταση και ενέργεια σε εκείνη τη μοναδική βραδιά ,παίζοντας και τραγουδώντας με τόση αγάπη και συγχρόνως ενέργεια τα τραγούδια τους.
Η συντάκτρια του Aristotelio News, Δέσποινα Πολυχρόνη με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Κόκκινα Χαλιά, Γιώργο Παπαδημητράκη

   Τα «Κόκκινα Χαλιά» αποτελούνται από τους: Αλέξανδρο Δημόπουλο στα πλήκτρα, Φώτη Δεληνικόλα στην ηλεκτρική κιθάρα,  και Γιώργο Παπαδημητράκη στο τραγούδι. Το όνομα του συγκροτήματος αντικατοπτρίζει την αγάπη των μελών του για την μουσική και την πίστη σε αυτό που κάνουν. Η λέξη «Χαλιά» συμβολίζει την πραγματικότητα, το έδαφος, τον ρεαλισμό, την προσγείωση, ενώ το κόκκινο το πάθος και την ένταση. Ας τους γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα…Ο Αλέξανδρος Δημόπουλος γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε μουσική τεχνολογία και πιάνο. Έχει εργαστεί ως πιανίστας σε διάφορες μουσικές σκηνές, ενώ συνέθεσε τη μουσική για την θεατρική παράσταση "Misery".
Ο Φώτης Δεληνικόλας σπούδασε μουσική τεχνολογία, έχοντας κάνει Master στην Αγγλία, όπου εργάστηκε ως ηχολήπτης. Έχει συμμετοχή σε ένα CD με ορχηστικά κομμάτια, στα οποία παίζει μπάσο και κιθάρα.
Ο Γιώργος Παπαδημητράκης γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από Έλληνες γονείς και φοίτησε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. Έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Αλουπογιάννη, Μαριάννα Γερασιμίδου και Δήμο Αναστασιάδη και συμμετείχε σε stand up comedy στο "Σταυρό του Νότου".

Ένα πολύ σημαντικό μέλος του συγκροτήματος ήταν και ο Λευτέρης Γιαννόπουλος,και λέμε "ήταν " γιατί πλέον ο drummer του συγκροτήματος αποχώρησε από το συγκρότημα ,χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο λόγος. Τον τελευταίο χρόνο οι εμφανίσεις του με το συγκρότημα ήταν αραιές, ενώ συμφωνα με τα κόκκινα χαλιά η απόφαση ήταν δική του.Ο Λευτέρης Γιαννόπουλος σπούδασε μουσικός σε ωδεία στην Αθήνα και τη Βοστόνη. Παίζει ντραμς, κιθάρα, πιάνο και μπάσο. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε διάφορα κέντρα και σκηνές.

Τα Κόκκινα Χαλιά δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2008 και με στόχο την δημιουργία μιας μπάντας με ξενόφερτο ποπ και ροκ ήχο. Στο πλαίσιο των εμπορικών συνθηκών, δηλώνουν συμμετοχή στο X FACTOR όπου και καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό.
    Η βραδιά  της Τσικνοπέμπτης ήταν καταπληκτική, καθώς κανείς δε σταμάτησε να χειροκροτεί και να τραγουδάει παρέα με αυτά τα ταλαντούχα παιδιά! Μετά από μία συζήτηση μαζί τους μάθαμε ότι και στους ίδιους άρεσε πολύ αυτή η συναυλία, καθώς είχαν καλή ανταπόκριση, βρήκαν την πόλη μας πολύ φιλόξενη , χαίρονται κάθε φορά που είναι εδώ  και εύχονται να ξανάρθουν, είναι η δεύτερη συναυλία που κάνουν στην πλατεία των Σερρών , όπως επίσης έχουν κάνει παλιότερα και ακόμη μία εμφάνιση σε κέντρο των Σερρών. Μας πληροφόρησαν ότι το συγκρότημα υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου , καθώς και ότι ήταν πολύ καλοί γνωστοί πριν γίνει το συγκρότημα και κολλητοί μετά τη δημιουργία του. Για το μέλλον τίποτα δεν είναι σίγουρο, προσπαθούν να έχουν μία καλή πορεία, να παίρνουν σωστές αποφάσεις όσο αφορά τη δουλειά και γενικότερα από ότι είπαν και οι ίδιοι κάνουν μικρά βήματα και σταθερά. Καλή επιτυχία λοιπόν παιδιά και ευχόμαστε να ξαναέρθετε και να γεμίσετε τον τόπο με ενέργεια και χαρά από τις μελωδίες σας !!!
                                                                                              Δέσποινα Πολυχρόνη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ντραμμερ τους δεν ειναι πλεον ο λευτερης γιανοπουλος!

Ανώνυμος είπε...

το λεει και στη μεση του αρθρου!!!

Ανώνυμος είπε...

τελειο το αρθρο και ωραια φωτογραφια!!! καλη δουλεια... :)

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό και το άρθρο και η φωτογραφία!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ,το άρθρο υπέροχο και επίσης υπέροχοι και οι δύο στη φωτογραφία!!! Μακάρι να ξανάρθουν τα Κόκκινα χαλιά!!!