Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σέρλοκ Χολμς, Ο οίκος του Μεταξιού (Anthony Horowitz)

 
Ο Γιώργος Χατζής προτείνει :


Σέρλοκ Χολμς
Ο οίκος του Μεταξιού
( Anthony Horowitz)

Μία νέα υπόθεση απασχολεί τον Σέρλοκ Χολμς και τον έμπιστο του φίλο και συνεργάτη δρ. Γουάτσον . Ένας απρόσκλητος επισκέπτης μιλάει στον ντετέκτιβ για έναν κακοποιό με σημαδεμένο πρόσωπο ο οποίος έχει γίνει η σκιά του, ένας πίνακας, ο οποίος θα έπρεπε να σταλεί στην Αμερική δεν καταφτάνει ποτέ, ένας αμερικανός αρχισυμμορίτης σκοτώνεται αλλά ο δίδυμος αδελφός του ξεφεύγει, ένα παιδί βρίσκεται νεκρό στις όχθες ενός ποταμού του Λονδίνου. Πως μπορεί να δένουν μεταξύ τους όλα αυτά τα φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα ; Ποια η σχέση τους με τον Οίκο του Μεταξιού, μια οργάνωση που φτάνει ως τις υψηλότερες αριστοκρατικές τάξεις της βικτωριανής Αγγλίας ; Ένα μυστήριο τόσο σκοτεινό, που και ο ίδιος ο δρ. Γουάτσον, βιογράφος του Σέρλοκ Χολμς, έτρεμε να καταγράψει εως τώρα, που θα σας κόψει την ανάσα και θα σας κρατήσει σε εγρήγορση μέχρι το τέλος .

Γραμμένο από τον Άντονυ Χόροουιτς (Anthony Horowitz), καταξιωμένο συγγραφέα βιβλίων τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικους αναγνώστες. Είναι η πρώτη φορά που το Conan Doyle Estate, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την πνευματική κληρονομιά του Sir Arthur Conan Doyle, ζητά από κάποιον και του παραχωρεί την άδεια να συνεχίσει τον θρύλο του διάσημου ντετέκτιβ . Το αποτέλεσμα ; Συναρπαστικό .

Προσωπικά, πιστεύω πως ίσως να είναι καλύτερο και από τις ιστορίες του ίδιου του Doyle.

Δεν υπάρχουν σχόλια: