Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κουτσομπολιό : η αρρώστια του 21ου αιώνα




 Το κουτσομπολιό (ή αλλιώς κοινωνικό ενδιαφέρον!) είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης συμπεριφοράς (δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κουτσομπολέψει). Τι σημαίνει ακριβώς αυτή η λέξη ? Ο κακόβουλος σχολιασμός των πράξεων και της συμπεριφοράς τρίτων.

        Σίγουρα αποτελεί αγαπημένη ενασχόληση όλων μικρών και μεγάλων, αντρών και γυναικών. Και ποιος δεν θέλει να μαθαίνει τι γίνεται στον χώρο που περνάει τις περισσότερες ώρες της μέρας του(σχολείο,γραφείο) ή στον τόπο που μένει ? Ποιος παντρεύτηκε , ποιος χώρισε? Ποιος τα χάλασε με κάποιον , τι φόρεσε η τάδε στο πάρτι, τι βαθμό πήρε κάποιος , αν έχει αντιγράψει ο από πίσω μας, είναι θέματα που όλες και όλοι τα έχουμε συζητήσει. Και όλα αυτά -φυσικά- τα μαθαίνουμε, τα σχολιάζουμε, τα κριτικάρουμε , προσθέτουμε και άλλες φανταστικές λεπτομέρειες και τα διαδίδουμε !Το κουτσομπολιό μας δίνει μια περίεργη γεύση ικανοποίησης και χαλάρωσης. Ανυπομονούμε να βρεθούμε με γνωστούς και φίλους ώστε να μάθουμε κάτι καινούριο που δεν ξέραμε για κάποιον.
        Σαφώς και τα Μ.Μ.Ε βοηθούν στο να
«αποκτήσουμε αυτό το χόμπι», όταν στα περισσότερα κανάλια υπάρχουν εκπομπές lifestyle ή κοινώς μεσημεριανά , οι οποίες διαδίδουν τα προσωπικά διάσημων ( πχ τραγουδιστών , ηθοποιών) , τα οικονομικά τους και άλλα πράγματα που ίσως οι ίδιοι δεν θα ήθελαν να μαθευτούν. Και φυσικά αυτές οι εκπομπές έχουν το δικό τους κοινό , συνήθως γυναικείο, το οποίο ακούει και σχολιάζει και τις παρακολουθεί καθημερινά.
        Πολλοί κατακρίνουν το κουτσομπολιό, ενώ άλλοι πιστεύουν πως δεν είναι κάτι το κακό. Σίγουρα δεν είναι κακό, όταν όμως δεν ξεπερνά τα όρια,δεν πληγώνει τα αισθήματα κανενός, δεν προκαλεί εντάσεις και φυσικά δεν διαταράσσει τις σχέσεις ανθρώπων.
        Όπως και να έχει πάντως, σίγουρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και 
σχολιάζουμε τον κάθενα που περνάει από μπροστά μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: