Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: αυστηρά μόνο για νέους!


Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων






Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση της Κάρτας Νέων (European Youth Card Association, EYCA), προωθεί ένα εργαλείο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.
Είναι μια κάρτα για εμάς, του νέους και μας προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα
Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 - 30 ετών. Iσχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείτε να την ανανεώνετε κάθε χρόνο μέχρι να κλείσετε τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Πάνω από 4.000.000 νέοι στην Ευρώπη χρησιμοποιούν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και απολαμβάνουν περισσότερες από 100.000 προσφορές!

Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούμε να απολαμβάνουμε ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 άλλες χώρες! (της Ευρώπης)


Παρακάτω μπορούμε να δούμε τους τομείς στους οποίους έχουμε έκπτωση, μέσω της κάρτας νέων

Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία,
Καταστήματα: ρούχων, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία
Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club...
Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ΙΕΚ, σεμινάρια πληροφορικής...
Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping,
Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα ο αριθμός κατόχων της κάρτας νέων, δεν είναι αρκετά υψηλός. Το γεγονός αυτό δείχνει πως ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος για τα οφέλη της κάρτας.


Τέλος, θυμίζουμε πως πληροφορίες για την απόκτιση της Ευρωπαϊκής κάρτας νέων (European youth card) μπορείτε να βρείτε στο site : http://www.europeanyouthcard.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: