Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ



Κοινωνικά δίκτυα

Στο παρελθόν για να συναντηθούμε με τους φίλους μας είχαμε σαν μοναδική επιλογή τις καφετερίες τις πλατείες ……..Σήμερα δεν έχουμε τόση ανάγκη να βγούμε έξω με το  ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα.  
   
   Το δίκτυο είναι διαμορφωμένο από στοιχεία που διασταυρώνονται. Όπως ένα κύκλωμα ηλεκτρικό ή οδικό επιτρέπει δύο στοιχεία να ’’επικοινωνούν’’ μεταξύ τους, έτσι και ένα κοινωνικό δίκτυο επιτρέπει σε δύο ή περισσότερα άτομα να επικοινωνούν.
   Κάθε δίκτυο έχει τη λειτουργία του. Δημιουργείς ένα blog ή ένα προφίλ στο facebook για να αναδείξεις τον εαυτό σου. Με το facebook μπορείς να γνωρίσεις καινούρια άτομα ή να κρατήσεις επαφή με άτομα που ήδη ήξερες. Αυτά τα δίκτυα μας επιτρέπουν να δοκιμάσουμε την δημοτικότητα μας, παράδειγμα όσους περισσότερους φίλους έχουμε τόσο πιο σημαντικοί αισθανόμαστε. Τέλος  δίκτυα όπως το MSN μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε κατευθείαν με όλο τον κόσμο.
   Σήμερα το τηλέφωνο έχει αντικατασταθεί σχεδόν πλήρως. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πολλά προτερήματα: είναι δωρεάν, μπορούμε να συνομιλήσουμε με παραπάνω από 2 άτομα ταυτόχρονα και το κυριότερο να γνωρίσουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά δεν θα είχαμε την δυνατότητα να συναντήσουμε. Κι ας μη ξεχνάμε ότι οι γονείς δεν είναι όλη την ώρα από πάνω μας να μας επιβλέπουν!!!
   Ωστόσο όσα πλεονεκτήματα κι αν έχουν τα κοινωνικά αυτά δίκτυα δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε ότι μπορεί να επιφυλάσσουν κινδύνους. Ο κυριότερος κίνδυνος είναι ότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν μας λέει αλήθεια και ποιος πραγματικά είναι αυτός που συνομιλούμε.
   Είναι καλή λοιπόν η χρήση τους αλλά ας είμαστε πάντα επιφυλακτικοί!!!!!!

                                                                                    Ηλίας Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: