Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το πολύ νερό δεν κάνει καλό !




Η ευρύτατα διαδεδομένη πεποίθηση πως οκτώ (τουλάχιστον) ποτήρια νερό την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα, είναι ένας μύθος, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι
δεν βρήκαν ούτε μία μελέτη που να περιλαμβάνει τη σύσταση για τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.
Η δρ. McCartney επισημαίνει ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να μειώσει τη δυνατότητα συγκέντρωσης ενώ παράλληλα μπορεί να προκαλέσει και πονοκεφάλους.

Η παρεξήγηση πιστεύεται πως προέρχεται από μια σύσταση του 1945, σύμφωνα με την οποία οι ενήλικοι πρέπει να πίνουν δυόμισι λίτρα νερό την ημέρα, ένα χιλιοστόλιτρο για κάθε θερμίδα που καταναλώνουν.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως άνθρωποι που ζουν σε θερμά, ξηρά κλίματα και οι αθλητές έχουν αυξημένη ανάγκη για νερό, ενώ άνθρωποι που πάσχουν από ασθένειες αισθάνονται καλύτερα αν αυξήσουν τη λήψη υγρών.
Όμως για τον μέσο και φυσικά υγιή άνθρωπο, το περισσότερο νερό δεν σημαίνει καλύτερη υγεία.


Το να πίνεις πολύ νερό μπορεί να μη βοηθάει, αλλά και δεν βλάπτει, δήλωσε ο Γκόλντφαρμπ.
«Τα νεφρά καθαρίζουν τις τοξίνες και το κάνουν ανεξαρτήτως του πόσο νερό έχεις πιει.
», είπε.
Οι δ
ύο ερευνητές διαπίστωσαν ακόμα πως καμία μελέτη δεν έχει δείξει πως υπάρχει κάποιο όφελος για τον τόνο του δέρματος ως αποτέλεσμα της αυξημένης κατανάλωσης νερού. Λείπουν επίσης στοιχεία που να δείχνουν ότι πίνοντας περισσότερο νερό αποτρέπεις τους πονοκεφάλους.  Όσον αφορά την πεποίθηση πως το πολύ νερό περιορίζει την όρεξη, δεν υπάρχει απόδειξη για κάτι τέτοιο. Άρα, δε θα πρέπει να καταναλώνονται παραπάνω από έξι με οχτώ ποτήρια νερό καθώς οι θετικές ιδιότητες του νερού είναι υπερεκτιμημένες. Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι πως όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή , έτσι κι εδώ,  ισχύει το αρχαίο ρητό « Μέτρον Άριστον».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έπρεπε να κάνω ένα υπέρηχο ουροδόχου κύστεως ο γιατρός μου ζήτησε το πρωί μετά την πρώτη πρωινή ούρηση να πιω ένα λίτρο νερό . Εγώ προσπάθησα να το πιω μεσα σε λιγότερο από μια ώρα. Τώρα αυτό είναι καλό ?