Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Ολοκληρώθηκε η 2η Γιορτή Πολιτισμού Γυμνασίων και Λυκείων Νομού Σερρών

Την Παρασκευή 6 Μαΐου ολοκληρώθηκε στην ΚΕΠΑΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ) η 2η Γιορτή Πολιτισμού Γυμνασίων και Λυκείων Νομού Σερρών με την περουσίαση των προγραμμάτων που δεν περιελάμβαναν σκηνική δράση (δηλαδή εκτός χορού και θεάτρου). Οι εισηγήσεις έγιναν από τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές των προγραμμάτων και έφτασαν τις είκοσι σε αριθμό. Παρουσιάστηκαν προγράμματα σχετικά με την τέχνη, τη μουσική, ιστορικές μελέτες, γλωσσικά θέματα, εικαστικά, ψηφιακή επεξεργασία, ανθρωπιστικά ζητήματα και πολλά άλλα. 

Διοργανωτής, φυσικά, ήταν το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, με τον υπερδραστήριο Διευθυντή Πολιτιστικών Θεμάτων Γιώργο Αποστολίδη να πρωτοστατεί. Να σημειωθεί ότι ο Νομός Σερρών είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δίνουν τη ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να ανταλλάξουν εικόνες και απόψεις σε θέματα πολιτισμού. 

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι στην εκδήλωση το σχολείο μας, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, παρουσίασε την Παρασκευή δύο πολιτιστικά προγράμματα, το "Α όπως ... αγάπη, μια εικαστική στο χώρο του σχολείου μας", με εισηγήτρια την κυρία Ελίζα Κουγιουμτζόγλου, καθώς επίσης και το ιστολόγιο στο οποίο βρίσκεστε τώρα, το Aristotelio News, προϊόν του προγράμματος "Εργαστήρι ΜΜΕ - Εφημερίδα (σχολικό έντυπο σε ψηφιακή μορφή) με εισήγηση από τη συντακτική ομάδα μας. θυμίζουμε ότι στην εκδήλωση της Τετάρτης 4 Μαΐου το σχολείο μας είχε παρουσιάσει αποσπάσματα από το θεατρικό δρώμμενο "...γι' αυτό με λένε Μάνα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες αργότερα η UNESCO Σερρών επέλεξε να βραβεύσει κάποια από τα πολιτιστικά προγράμματα των μαθητών του Νομού, όπως άλλωστε κάνει εδώ και 15 χρόνια. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας που το blog μας ήταν ένα από τα 6 προγράμματα που τιμήθηκαν με αυτό τον τρόπο και εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας προς την UNESCO Σερρών για τη αναγνώριση της προσπάθειάς μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ζήλο και στο μέλλον. Τα άλλα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι: 
  • το 4ο ΓΕΛ Σερρών για το πρόγραμμα " Οι γεύσεις στη Λογοτεχνία
  • το 5ο Γυμνάσιο Σερρών για το πρόγραμμα "Είμαστε όλοι διαφορετικοί - είμαστε όλοι ίσοι
  • το Γυμνάσιο Βαμβακοφύτου για το πρόγραμμα "Εθελοντισμός"
  • το Λύκειο Σκουτάρεως και το Δημοτικό Σχολείο Σκοτούσσας για το πρόγραμμα "Ειρήνη όχι πόλεμος" και
  • το Μουσικό Σχολείο Σερρών για το πρόγραμμα "Αγώνες χημείας μετά μουσικής"
Λεπτομέρειες για την εκδήλωση και τη βράβευση μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
  1. http://politistikaserron.blogspot.com/ , το ιστολόγιο του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών
  2. http://www.unescoserron.blogspot.com/ , το ιστολόγιο της UNESCO Σερρών. 
Εμείς, τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε  τον κύριο Γιώργο Αποστολίδη για τη θαυμάσια διημερίδα που διοργάνωσε. Επίσης συγχαίρουμε όλου τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που εκπόνησαν προγράμματα, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η πολιτιστική παραγωγή πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Παιδείας μας.

Η συντακτική ομάδα του Aristotelio News

Από την εισήγηση της κυρίας Κουγιουμτζόγλου και της ομάδας της.

Οι μαθητές των δυο προγραμμάτων που εκπροσώπησαν το σχολείο μας στην εκδήλωση της Παρασκευής.