Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Back 2 School-No Books...... :(



                                                           
Για να λειτουργήσει ένα σχολείο θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι σταθεροί παράγοντες:  Μαθητές , αίθουσες, καθηγητές και….. βιβλία. Το τελευταίο δυστυχώς, λείπει φέτος  από το ‘’πακέτο’’.

Back to school λοιπόν…   χωρίς τα όπλα μας , όπως λένε, για τη μάχη με έπαθλο τη μάθηση. Το αστείο στην ιστορία είναι πως ακούγαμε τόσα και τόσα για το καινούργιο σύστημα, και τώρα που εφαρμόστηκε δεν υπάρχουν τα βιβλία που το περιέχουν!!!!  Για τους μαθητές που ήθελαν να αρχίσουν εντατικό διάβασμα τα πράγματα θα είναι μάλλον λίγο δύσκολα, μέχρι τουλάχιστον τα Χριστούγεννα όπου αναμένεται το 100% των σχολικών βιβλίων. Αντιθέτως για αυτούς που δεν ‘’χόρτασαν’’ το καλοκαίρι ίσως να μπορέσουν να απολαύσουν λίγη ακόμα ξεκούραση.

Βέβαια σύμφωνα με το υπουργείο τα βιβλία υπάρχουν στο Διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή, όπου μπορούμε να τα κατεβάσουμε. Εντάξει, είπαμε πως είμαστε η γενιά των ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά όχι και έτσι!!!

Φαίνεται πως η οικονομική κατάσταση της χώρας αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς αυτή τη στιγμή, δείχνοντας παράλληλα και το  πόσο πίσω είμαστε γενικότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους αναγνώστες μας να έχουν μια καλή και ευχάριστη σχολική χρονιά. Ας ελπίσουμε πως το πρόβλημα δεν είναι παρά κάτι το προσωρινό.



Γιώργος Σιδέρης   












  

Δεν υπάρχουν σχόλια: