Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σκονάκια στα σχολεία



Όλοι οι μαθητές από τον καλύτερο ως και τον χειρότερο κάποτε θα έχουμε κάνει και ένα σκονάκι! (ελάτε τώρα μην κρύβεστε...! ) Και ποιος δεν έχει αντιγράψει στη ζωή του? Οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια δύσκολη στιγμή έχουμε κρυφοκοιτάξει το χαρτί του διπλανού μας, έχουμε διαβάσει τις λύσεις από ένα σκονάκι....




Μεγάλο ποσοστό μαθητών χρησιμοποιεί σκονάκια επειδή είτε δεν είναι καλά προετοιμασμένοι,είτε για σιγουριά. Οι πιο πολλοί αντιγράφουν τις λύσεις στα θρανία τους τι γίνεται όμως εάν τους αλλάξουν θέση?Άλλοι γράφουν τις απαντήσεις σε χαρτάκια post-it και τα βάζουν μέσα στην κασετίνα τους. Εάν όμως πέσει η κασετίνα?Μεγάλη ατυχία θα έλεγα!...Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να κάνεις ένα σκονάκι, όλοι όμως είναι ένα ρίσκο!Φοβάσαι μην σε καταλάβει ο καθηγητής, φοβάσαι μην σε καρφώσει κάποιος και έτσι με όλα αυτά που φοβάσαι προδίδεσαι μόνος σου!

Τέλος, νομίζω πως είναι προτιμότερο να κάτσεις να διαβάσεις παρά να κάνεις ένα σκονάκι,αφού αυτά που δεν διαβάζεις θα γίνονται όλο και περισσότερα μέχρι που θα φτάσεις στις εξετάσεις όπου εκεί δεν έχεις περιθώρια για αντιγραφές και απάτες! Το καλύτερο είναι να πετύχετε να πάρετε τον καλύτερο βαθμό που μπορείτε όχι με σκονάκια αλλά με την αξία σας! Έτσι θα νιώθετε και εσείς καλά με τον εαυτό σας!





Αν όμως προσπαθήσετε να κάνετε σκονάκι εγώ σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Μαρίτα Λαζαρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: