Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η UNESCO ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ



Η UNESCO ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

   Πριν από λίγες μέρες , εκπρόσωποι της unesco σερρών επισκέπτηκαν το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο και ενημέρωσαν τους μαθητές τόσο για την προσπάθεια της Unesco και των Ηνωμένων Εθνών για ένα καλύτερο μέλλον , όσο και για το πως ο καθένας απο μας μπορεί να συμβάλλει σε αυτή .


   Πρώτα πρώτα , η κυρία Καίτη Εμμανουηλίδου , πρόεδρος του ομίλου unesco σερρων , μας πληροφόρησε για τα δεκαετή πλάνα των Ηνωμένων Εθνών . Πρόκειται για κάποιους στόχους , οι οποίοι έχουν περιθώριο εκπλήρωσης δέκα ετών. Μάλιστα , η δεκαετία που διανύουμε αφορά την καταπολέμιση της φτώχειας , ενώ το 2011 είναι το έτος αφιερωμένο στη νεολαία και τα δάση .

   Μετά από αυτή την παρουσίαση της ιδιαίτερα σημαντικής δουλειάς των Ηνωμένων Εθνών , μάθαμε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Παγκόσμια Τράπεζα , η οποία καλεί όλους του νέους του κόσμου να συμμετάσχουν στο έργο της και τους προτείνει να ευαισθητοποιηθούν και να ασχοληθούν με τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της φύσης . Η ίδια με την προσφορά χρημάτων , τροφής αλλα και πολλών άλλων απαραίτητων πραγμάτων , έχει καταφέρει να διευκολύνει την ιδιαίτερα δύσκολη ζωή των ανθρώπων των υποανεπτυγμενων χωρών της Αφρικής . Τα μέλη της προσπαθούν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης στους κατοίκους αυτών των περιοχών . Ήδη το ποσοστό των ανθρώπων που συμμετεχουν ενεργά σε αυτη τη προσπάθεια ανέρχεται σε εκατομμύρια και τα αποτελέσματα είναι ήδη αισθητά .

   Τέλος , πληροφορηθήκαμε για την Wangari Maathai η οποία κερδισε το βραβείο νομπελ το έτος 2007 και στηριξε τα προγραμματα της δεντροφυτευσης . Στο προγραμμα της αυτό , ανταποκρίθηκε πληθώρα ανθρώπων , οι οποίοι έσπευσαν να φυτέψουν ένα ή και περισσότερα δέντρα . Μάλιστα και το ίδιο το σχολείο μας είχε συμμετάσχει ομαδικά σε μία τέτοια εκδήλωση δεντροφύτευσης όπου οι μαθητές σε συνεργασία μεταξύ τους φύτεψαν αρκέτα δέντρα στο προαύλιο του σχολείου .
Κλείνοντας θα ήθελα να προτείνω μια ιστοσελίδα στην οποία ο καθένας από μας , απαντώντας σε κάποιες εύκολες ερωτήσεις γεμίζει ενα πιάτο ρύζι , το οποίο δωρίζεται στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη , με στόχο την καταπολέμηση της πείνας. Πρόκειται για την ιστοσελίδα : http://www.freerice.com/ .

   Ευχαριστούμε την κυρία Εμμανουηλίδου καθώς και την unesco σερρων για το χρόνο που αφιέρωσαν για αυτή τους την παρούσιαση και για τις πολύτιμες γνώσεις και τρόπους βοήθειας των ανθρώπων σε ανάγκη που μας μετέφεραν.

Χατζής Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: