Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεις











                                                         ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Τελευταία η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τόσο σε θέματα εξωτερικά όσο και σε εσωτερικά . Στα πολλα εσωτερικά προβλήματα που παρουσιάζονται έρχεται να προσθεθεί και αυτό των καταλήψεων...

Οι πρόσφατες καταλήψεις ξεκίνησαν έχοντας ως σκοπό τη διαμαρτυρία απέναντι στην έλλειψη βιβλίων , στην έλλειψη διδακτικού προσωπικού αλλά και στην πληθώρα δυσκολιών που εμφανίζονται όσον αναφορά το θέμα της ελληνικής παιδείας. Όμως , τα πράγματα δεν εξελήχθηκαν όπως θα έπρεπε . Παρ'όλο που οι αρχικές ιδέες ήταν σωστές , η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Αυτό συμβαίνει εξ'αιτίας των αναρχικών που εισβάλλουν στα σχολεία , έχοντας ως σκοπό την καταστροφή και την δημιουργεία προβλημάτων , οι οποίοι σε συνεργασία με τους μαθητές που θέλουν να χάσουν μάθημα , επιτυγχάνουν να καταστρέψουν τα πάντα. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα πανεπηστήμια.

Τις παλαιότερες εποχές , οι καταλήψεις γίνονταν έχοντας κάποιους υγειής σκοπούς και όχι την αναρχεία. Σήμερα , λόγω αυτών των γεγονότων , ακόμη και οι ''σωστές '' ιδέες απορρίπτονται !

Δεν γίνεται να ζητάμε βιβλία , διδακτικό προσωπικό και καλύτερες μαθησιακές συνθήκες από τη στιγμή που οι καταληψείες καταστρέφουν τις αίθουσες , σπάνε τους ελάχιστους υπολογιστές που διαθέτουν τα σχολεία και καίνε τα λίγα βιβλία που έχουν απομείνει.
Από ότι φαίνεται , η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Ήδη εμφανίζονται πολλές επιπτώσεις στους μαθητές τόσο των σχολείων , οι οποίοι αναγκάζονται να συμπληρώσουν τις χαμένες ώρες διδασκαλίας τα σαββατοκύριακα αλλά και πιέζονται να βγάλουν την ''ύλη'' σε λιγότερο από τον συνιθισμένο χρόνο , όσο και των πανεπηστιμίων οι οποίοι χάνουν τα εξάμηνα τους και αναγκάζονται να περιμένουν άσκοπα επιπλεόν μισό χρόνο για να πάρουν τα πτυχεία τους.

Τελικά , διαπιστώνουμε πως λόγω αυτών των συμβάντων , οι έλληνες πολίτες αλλά και οι πολίτες του εξωτερικού ξεχνούν τα πραγματικά αιτήματα των μαθητών και τους μένουν μόνο εικόνες καταστροφής .


Χατζής Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: