Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΧΕΙ .

 Πλέoν στην σύγχρονη εποχή που βρισκόμαστε, το διαδίκτυο χρησιμοποιείται από όλους είτε για εργασία η για εύρεση  κάποιου κειμένου ,φωτογραφίας .Ακόμα χρησιμοποιείτε και έως μέσον κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας  ιστοσελίδες  όπως ( facebook , my space , twiter κλπ). εκτός από τα θετικά που έχει μια ιστοσελίδα έχει και αρνητικά . Πίσω από μια ιστοσελίδα μπορεί να κρύβεται ένα μεγάλο κύκλωμα από hackers όπου  πατώντας  σε διάφορα σημεία κλέβουν στοιχεία από τον υπολογιστή σου . Σύμφωνα με έρευνα από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 20 εκατομμύρια νέοι ιοί. Οι ειδικοί ασφαλείας της Panda Security ανακάλυψαν μέσα από μία έρευνα ότι 20 εκατομμύρια νέοι ιοί προγραμματίστηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010.

Τονίζεται επίσης ότι μόνο τον Οκτώβριο του 2010 αναπτύχθηκαν τόσα malwares όσα είχαν αναπτυχθεί ολόκληρο το 2009. Έτσι λοιπόν κατά μέσο όρο δημιουργούνται περίπου 63.000 την ημέρα και αυτό έγινε με έναν έλεγχο που έκανε η εταιρία σε συνολικά πάνω από 134 εκατομμύρια αρχεία, στα οποία βρέθηκαν 60 εκατομμύρια ιοί.

Πάντως μπορεί οι ιοί να έχουν αυξηθεί τόσο πολύ σε ποσότητα όμως σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας, έχει μειωθεί κατά πολύ η διάρκεια ζωής τους σε σχέση με παλιότερα, αφού πλέον ένας ιός τώρα φαίνεται να μην “επιβιώνει” παραπάνω από 24 ώρες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν αναπτυχθεί οι τεχνολογίες προστασίας με αποτέλεσμα να αναγνωρίζουν έγκαιρα τα κακόβουλα προγράμματα.   

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ένας υπολογιστής που συνδέετε στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί ένα id και ένα ip adress  τα οποία ελέγχονται και τα δύο από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος . H δίωξη ελέγχοντας τα, μπορεί να δει τα κάθε κλικ που κάνουμε και σε πια ιστοσελίδα έχουμε εισέρθει .Ακόμα, οι χρήστες του windows live massager πρέπει να ξέρουν πως εχθρός τους είναι ένας πολύ γνωστός και εύκολος, στο να κολλήσει,  ιός  που λέγετε ΔΟΥΡΕΙΟΣ  Ι ΠΠΟΣ ή  TROJAN  HORSE ..Θα ήθελα να σας πω για τον πιο επικίνδυνο ιό τον οποίο μπορούμε να τον κολλήσουμε μέσο e-mail το οποίο έρχεται από κάποιο φίλο μας ή και κάποιον άγνωστο. Ο οπoίος με το που το ανοιξετε σας βγάζει μια ολυμπιακή φλόγα που σημαίνει ότι έχει εισχωρήσει ήδη μέσα στο σκληρό δίσκο και καταστρέφει τα αρχεία σας . Ακόμα ο προηγούμενος ιός είναι κηρυγμένος από την Microsoft και την north security ως τον πιο δύσκολο σε θέμα αντιμετωπίσεις ιό. Το μονό που έχουν ανακοινώσει είναι να μην κοιτάμε τα e-mail μας άμα δεν ξέρουμε τη είναι και κάνουμε επανεκκίνηση για να είμαστε πιο σίγουρη ότι δεν έχει πάθει κάτι ο Η/Υ.

Το άρθρο συντάχθηκε από τον μαθητή Λευτέρη Νικολαϊδη



Δεν υπάρχουν σχόλια: