Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Θεατρική παράσταση "Γι' αυτό με λένε Μάνα"

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (αίθουσα "Αστέρια") το σερραϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια σπουδαία θεατρική παράσταση. Πρόκειται για το έργο "Γι' αυτό με λένε Μάνα", μια παράσταση που υλοποιήθηκε από τους μαθητές του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου.


Το θέμα του έργου είναι η θέση και ο ρόλος της Μάνας, ιδίως της ελληνίδας μάνας, σε μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.
Ένας ύμνος στη μητρική στοργή, στην αγάπη, στη φροντίδα αλλά και στον πόνο της μητέρας απέναντι στα παιδιά της.

Το ογκώδες και επιβλητικό έργο προσέφερε μια ξεχωριστή βραδιά στους τυχερούς που βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ. Το βάρος της ερμηνείας έφεραν οι περίπου εκατό (100!!!) μαθητές που συμμετείχαν, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε (στο φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται) τα ονόματα των εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών που συνέδραμαν στην υλοποίηση της παράστασης.
Χαρακτηριστική σκηνή από την παράσταση.

Δυνατές ερμηνείες από φρέσκες μαθητικές παρουσίες.

Πληθωρική σκηνική παρουσία: σκηνικά, κοστούμια, πλήθος ερμηνευτών.

Το έργο συνδύασε πρόζα και χορό.

Το εξώφυλλο του προγράμματος

Οι θεματικές ενότητες της παράστασης (μέρος 1ο)

Οι θεματικές ενότητες της παράστασης (μέρος 2ο)

Οι συντελεστές του έργου. Φυσικά πρωταγωνίστησαν οι μαθητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: