Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σέρρες, Κεντρικής Μακεδονίας, Greece
Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Το blog (ιστολόγιο) στο οποίο περιηγείστε είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Ξεκίνησε με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε με θέμα την έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γιώργο Σιδέρη, Γιώργο Χατζή, Λευτέρη Νικολαΐδη, Γιάννη Φωτιάδη, Θάλεια Χατζηλάρη, Ελένη Φωτιάδου, Άννα Παπανικόλα , Χρύσα Μπαρμπούτη, Φιλίππα Κοπαράνη , Βίκυ Βαρελά , Κωνσταντίνα Καρύδα , Στέλλα Κεχαγιά , Μαρίτα Λαζαρίδου , Γιάννη Μαυρίδη , Δέσποινα Πολυχρόνη , Βασίλη Ζιώγα , Κατερίνα Μπασνά, Ηλία Πανταζή και Απόστολο Χατζηασλάν . Γενικός συντονιστής είναι ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Νίκος Λυγερός στις Σέρρες

Νίκος Λυγερός
Ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο είναι έλληνας.

Κάποιες γενικές πληροφορίες για αυτόν :Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Ίδρυσε το Ίδρυμα  Αλτρουϊσμός στην Κύπρο, που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.
Ο κ. Λυγερός επισκέφτηκε την πόλη των Σερρών πριν από κάποιες εβδομάδες , με σκοπό να κάνει μία διάλεξη για τον Καραθεοδωρή , μεγάλο έλληνα μαθηματικό και δάσκαλο του Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Σε αυτή τη διάλεξη παρευρεθήκαμε και εμείς , θέλοντας να του πάρουμε μία συνέντευξη...
Στον λίγο , αλλά πολύτιμο , χρόνο που κατάφερε να μας διαθέσει , μπορέσαμε να του θέσουμε μερικές ερωτήσεις. Μας απάντησε με προθυμία τα εξής:
Στην ερώτηση πως αντιλαμβάνεται την ευτυχία , μας απάντησε πως για αυτόν η ευτυχία είναι απλώς ένας κοινωνικός στόχος , δεν αφορά το θέμα της ανθρωπότητας και είναι ο στόχος που μπορεί να έχει κάποιος όταν δεν θέλει να έχει εξέλιξη.
Στην ερώτηση : πόσο όμορφο είναι να είσαι διαφορετικός από τους υπόλοιπους ανθρώπους η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: "Δεν έχει σχέση με την ομορφιά , αλλά με την αλήθεια . Είμαι της άποψης ότι η αλήθεια είναι όμορφη ενώ η ομορφιά δεν είναι ποτέ εμφανής".
Η Συνέντευξη πάρθηκε από τους μαθητές :
Ελπίδα Βουνζουλάκη
Γιάννη Φωτιάδη
Γιώργο Χατζή
Το άρθρο συντάχθηκε από τον μαθητή Γιώργο Χατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: